Welke systemen heb je nodig in de horeca?

Het gebruik van de juiste systemen is essentieel voor een rendabel horeca bedrijf. Daarom is het belangrijk te weten welke system jij nodig hebt voor jouw horecabedrijf, of dit nou Horeca software van Horeko betreft of boekhoudsystemen. 

Menu engineering en kassasystemen

Een van de belangrijkste systemen binnen een horecabedrijf is het kassasysteem, ook wel een POS-systeem genoemd. Met een dergelijk systeem kun je gegevens inzichtelijk krijgen maar ook gewoon afrekenen bijvoorbeeld. Tevens kun je in zo’n systeem statistieken bijhouden, je voorraad beheren en klantgegevens sorteren. Ook kun je in uitgebreide kassasystemen de Menu engineering en de recepten bijhouden. Zo kan de keuken bijhouden wat er gekookt moet worden, in welke hoeveelheden en letten op eventueel allergiëen bijvoorbeeld. Doordat een kassasysteem bijhoudt wat er veel besteld wordt en wat minder kan het menu hier echter ook op aangesloten worden. Ook kan een kassasysteem helpen met bezorgingsdiensten en bestellingen. 

Planningsystemen en Horeca software van Horeko

Binnen een horeca bedrijf heb je natuurlijk niet alleen systemen nodig om de kassa en de keuken op orde te houden, maar ook om roosters in elkaar te zetten en de beschikbaarheid van werknemers na te kunnen gaan. Planningssystemen zijn daarom ook essentieel in de horeca, dergelijke system geven je inzicht voor het samenstellen van roosters, en voor het bijhouden van personeelskosten. Tevens kun je ten alle tijden de beschikbaarheid van werknemers nagaan en andere statistieken beheren, zoals productiviteit, omzet en loonkosten. Verder kun je door planningsoftware te integreren in je bedrijf meer tijd vrij maken voor het coördineren van het team en meer persoonlijk contact zoeken. 

Bijhouden van de boekhouding

Een van de minst leuke onderdelen van een horecabedrijf is het bijhouden van de boekhouding. Dit is de basis voor je belastingaangifte en geeft je inzicht in de financiële situatie van jouw bedrijf, tevens is het bij wet verplicht je boekhouding op orde te hebben. Boekhoud systemen kunnen ervoor zorgen dat de boekhouding minder tijd in beslag hoeft te nemen. Dergelijke systemen kunnen betalingen, facturen en de loonadministratie inzichtelijk maken waardoor de boekhouding verder gemakkelijk zal verlopen. 

Gebruik van een reserveringssysteem

Reserveringssystemen worden steeds populairder in de horeca, waar vroeger veel horecazaken gebruik maakten van een boek, wordt dit tegenwoordig steeds vaker digitaal geregeld. Een reserveringssysteem zorgt ervoor dat een gast direct kan zien wanneer er plek is, en zorgt er voor jou als beheerder voor dat je direct real-time kunt zien wanneer wie verwacht wordt of wanneer iemand geannuleerd heeft. Tevens kun je gasten alvast vooruit laten betalen of een aanbetaling laten doen zodat je gegarandeerd de omzet ontvangt.