De Belgische keuken

De Belgische keuken

Ga jij naar België? Dan is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je naar een restaurant gaat om hier heerlijk te kunnen eten. Hierbij is het natuurlijk goed om van te voren inzichtelijk te hebben welke gerechten er allemaal zijn in de Belgische keuken zodat je hier een keuze uit kunt maken. Om deze reden zullen we in dit artikel kort stilstaan bij de verschillende mogelijkheden zodat je een goed beeld hebt van de mogelijke gerechten waar je uit kunt kiezen. Dat is natuurlijk erg prettig, want hierdoor weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en dat je niet voor verrassingen komt te staan en dat is natuurlijk wel zo prettig. Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog additionele vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuken als het gaat om de Belgische keuken.

De Belgische frieten met mayonaise

Als we kijken naar puur typisch Belgische gerechten is de Belgische frieten met mayonaise hier eentje van. Dit wordt over het algemeen niet gezien als hoofdgerecht, maar zeker wel als tussendoortje. Ben jij een weekend weg in België en wil je als tussendoortje iets eten? Dan is het zeker aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden om een heerlijke Belgisch friet te nemen met echte Belgische mayonaise. Je zult hier versteld van staan hoe lekker het is. Daarnaast is het goed om te benoemen dat je deze frieten overal in België kunt eten waardoor je niet speciaal ergens heen hoeft te rijden. Natuurlijk zijn er wel zaken in België die lekkerdere frieten hebben dan andere en hierbij is het aan te raden om hierheen te gaan mits je de tijd ervoor hebt. Zo kun je de optimale smaak proeven van deze heerlijke frieten.

IMG_1691-1024x768

Vlaamse stoofvlees

Een ander gerecht dat enorm populair is in België is de Vlaamse stoofvlees. Dit is wel een gerecht waarbij je van stoofvlees dient te houden. Mocht je hier niet van houden, dan is het aan te raden te kijken naar een alternatief zodat je zeker weet dat je niets over het hoofd ziet. Echter, zul je merken dat je over het algemeen dit zeer lekker zult vinden. Stoofvlees in Nederland is al als zeer lekker te typeren, maar het stoofvlees uit de Vlaamse streken zijn nog vele malen lekkerder. Kortom, zeker een aanrader als je op zoek bent naar een goed gerecht dat je buik moet vullen.

MEER TE WETEN KOMEN

Restaurants
Musea Antwerpen